kijkt aangepast

Over mij

Ikzelf kreeg mijn eerste pianolessen toen ik 8 jaar was; gedurende enkele jaren was Marina Horak mijn lerares. Al snel was duidelijk dat het voor mij meer dan zomaar een hobby was. Toen ik 10 was studeerde ik al meerdere uren per dag.

Toen ik 12 was kreeg ik les van Rosemarie Evers en van haar docent, de bekende pianist Gérard van Blerk. Op mijn 18e ging ik aan het Utrechts Conservatorium studeren (bij Robert Groslot, later bij Alan Weiss) en begon ik ook met lesgeven. Na het behalen van mijn diploma Docerend Musicus (1991) studeerde ik verder bij de Russische pianiste Mila Baslawskaja. In 1996 behaalde ik mijn doctoraal in de muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

Ik werkte jarenlang als vervangster op vele muziekscholen in Nederland en in privépraktijken van collega’s, waardoor ik veel muziek leerde kennen en veel ervaring opdeed. Ook was ik als docente verbonden aan het Houtens Muziek Collectief.

In 1997 besloot ik mijn eigen lespraktijk op te zetten in Vleuten-De Meern, waar ik net was komen wonen. Momenteel werk ik vier dagen per week in mijn praktijk in Vleuterweide, waar ik leerlingen lesgeef uit heel Leidsche Rijn en de dorpen daaromheen. Ik ben lid van de landelijke vereniging van gediplomeerde pianodocenten EPTA, die zorgt voor uitwisseling van ervaringen en nascholing.